ziua drapelului național al României

ziua drapelului național

Chiar dacă în conștiința unora s-au sedimentat versurile vechiul imn al României și au considerat că ordinea normală a culorilor este roșu, galben și albastru, trebuie să știți că încă din 1848, ordinea era: „lângă lemn vine albastru, apoi galben și apoi roșu fâlfâind“.

Deși inițial culorile erau dispuse orizontal, ulterior ele au fost aranjate vertical, conform regulilor europene de atunci.

O altă dovadă pentru cei care încă nu știu dispunerea culorilor este Constituția României:

ARTICOLUL 12

(1) Drapelul României este tricolor; culorile sunt așezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roșu.

Nu că aș avea vreun merit pentru asta dar prima mea gardă din armată a fost lângă Drapelul unității. Un simbol extrem de important în armată, o rușine dacă acesta era capturat de inamic. Unitatea militară respectivă s-ar fi desființat pe loc în această situație.

Este adevărat, în perioada gărzii era întuneric beznă în încăpere, fiind perioada aia de economii energetice, când circula bancul că pe stâlpii de înaltă tensiune erau pancarte cu ”Pericol de moarte între orele 0:00 – 23:59 cu excepție între orele 20:00-22:00!”.

Aveam în ureche casca de la binecuvântatul radio de buzunar RIC2 și dansam în beznă de unul singur pe melodia ”In The Army Now” – Status Quo. Așa de bine s-a nimerit transmiterea la radio a acelei melodii în acel moment, încât nu-l voi uita niciodată.

Astăzi este ziua drapelului național al României! Ca să știți ce mi-a venit să scriu cele de mai sus. 🙂 Ziua drapelului național.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Galerie de fotografii Marcel Eremia

La inițiativa lui Dinu Lazăr, am demarat o amplă acțiune de selectare și apoi de...

Gânduri și planuri pentru viitor

Planuri de viitor pentru Salonul Fotografului Român O primă știre. Pentru că am primit un...

Interese sau răutate – cum distrugi reputația unei firme?

Zilele trecute mi s-a întâmplat ceva straniu, a doua oară, repetând starea de acum trei...

Închide