luni, 5 mai 2014; 10:30 - Diverse    No Comments

Minivacanța de 1 Mai.

Adică de 4 zile, aproape întregi. Ciupite doar de câteva ore la dus (din motive de trezire mai târzie) și de alte câteva la întors (din motive de ajuns mai repede acasă).  Rupt de lumea virtuală în care te obișnuiești să te conectezi prin mobil la viteze de 4G, trecerea la o conexiune cu aceeași lume, cu același dorit trafic de date zilnic (doar teoretic, pentru că practic a fost imposibil) dar la o viteză de cca 10 până la maxim 30 Kb/s, te face să-ți dorești mai bine lipsa totală a prezenței net-ului decât să te chinui cu o astfel de viteză. Mai bine știi o treabă (că nu o ai) și nu-ți mai alimentezi dorințele cu speranțe deșarte și atunci te apuci mai bine de citit (când plouă sau nu ai somn), te plimbi prin satul în care ai ajuns sau prin împrejurimile lui. Așa se face că, printre altele, am vizitat în aceste zile o stână a unei familii crescătoare de capre, oi și alte patrupede mari sau mici dar și de bipede înaripate.

De departe s-au remarcat prin fauna locală doi miei, care nu știau să se deplaseze decât prin sărituri, de ziceai că ori au o grămadă de pureci pe ei ori au ceva probleme la mansardă și se cred căluți nărăvași, trebuind atunci să se comporte ca atare. Am avut multe tentative să-i fotografiez, însă nu am reușit decât de două ori să-i prind în cadru, cu mare greutate. Săreau care încotro de jur împrejurul nostru, de ziceai că-i înțeapă cel puțin o familie, două, de pureci. I-am căutat de insectele potențial dătătoare de salturi, dar n-am găsit niciuna. A rămas cealaltă variantă a explicării comportamentului lor, în care cred și acum, cu tărie.

Ne-am plimbat un pic cu căruța, ocazie cu care am văzut că cei de la Skoda au scos un model nou de decapotată, neavând însă decât un cal putere. Suficient însă pentru ce le trebuia proprietarilor acestui atelaj.

Restul timpului mi l-am petrecut în famile, în casa și grădina de la țară, martore fiind cele câteva cadre puse aici (mai multe însă pe Facebook), majoritatea având ca model un soi de cățel de 20 de cm înălțime al cărui părinte (nu știu care dintre ei) cred că s-a îmbârligat la un moment dat cu o oaie. Poate chiar cu Miorița, deși îl cheamă Rexi. Fiind însă cățelul preferat al soacrei-mele, îl tratez corespunzător. Adică îi fac poze multe!

.

Marcel Eremia, luni 5 mai 2014 la 10:30

 

 

Doriți să scrieți ceva? Vă mulțumesc!

Subscribe without commenting


© 2009 - 2019 blogul lui Marcel Eremia. Conținutul site-ului este proprietatea Marcel Eremia sau AME design.
Preluarea lui fără menționarea sursei este strict interzisă și se pedepsește conform legilor.

AME design - LARGE FORMAT DIGITAL PHOTO PRINTING

VreauPrinturi.ro - magazin online de tablouri de mari dimensiuni și printuri foto

Citește articolul precedent:
Made in China!

”Invitația Asociației Fotografilor din China (CPA) de a vizita și fotografia fascinantele peisaje chinezești a...

EXPOZIȚIE FOTOGRAFICĂ ”LA JUMĂTATEA ANULUI 2014”

Comunicat de presă: EXPOZIȚIA FOTOGRAFICĂ ”LA JUMĂTATEA ANULUI 2014” A ȘCOLII DE POETICĂ FOTOGRAFICĂ FRANCISC...

Pași pe meleaguri pământene. Astăzi, Vietnam! (partea a 2-a)

CU CHI Tunnels (sau “Ţepuşa de bambus vs. Dioxina+B52-ul”)  1. JACKIE Vizitarea tunelurilor Cu Chi...

Închide