marți, 19 noiembrie 2019; 11:00 - Despre serviciile oferite de firma AME design    1 Comment

Interese sau răutate – cum distrugi reputația unei firme?

Interese sau răutate - cum distrugi reputația?

Zilele trecute mi s-a întâmplat ceva straniu, a doua oară, repetând starea de acum trei săptămâni. De asemenea vin și cu o solicitare, poate la fel de ciudată, cel puțin pentru modul în care eu am acționat până acum.

După cum știu toți prietenii mei de pe Facebook (foarte mulți dintre ei și din realitate), nu le-am solicitat vreodată prin invitații pe FB, aprecieri la pagina de pe Facebook a firmei AME design sau să scrie recenzii pe Google, firmei mele.

Strategie corectă sau nu?

Am considerat că notorietatea firmei trebuie să crească organic, fără să impulsionez eu în mod agasant pe clienți să o facă sau prin reclamă plătită pe Google. Din punctul unora de vedere este o strategie greșită, eu doar nu am vrut să par agresiv printr-o astfel de publicitate. Singurele dăți prin care solicit aceste aprecieri au fost la sponsorizările evenimentului Salonul Fotografului Român. Dar și atunci, solicitările au avut smerenia lor.

Prima recenzie pe pagina Google a fost acum o lună de zile. De la un client care a considerat că merităm o recenzie de cinci stele, pentru faptul că a fost foarte mulțumit de noi. Evident că nu a fost singurul client pe care l-am mulțumit. Dar nu am solicitat vreodată vreunui client să ne facă o recenzie pe Google.

Primul șoc…

… a fost acum trei săptămâni când primesc pe e-mail, o a doua recenzie pe pagina Google a firmei mele. O stea! Ba chiar și un comentariu scurt și dur:

”Neserios!”

După ce mi-am revenit din șoc, îl sun pe colegul de la vânzări și-l întreb de numele cu care și-a semnat omul concluzia. M-am gândit că poate nu și-a scris numele real dar încerc. Nu găsim numele în baza de date. Reluăm toate comenzile cu măcar o lună înainte. Le analizăm pe toate și încercăm să găsim vreo disfuncție. Încercăm cu corespondența de pe e-mail sau din alte canale de comunicare.

Îi întreb pe băieții din schimburi. A sunat cineva și a fost vreo problemă de comunicare, de reclamație, de ceva acolo? Dar printre cei care au venit direct la sediu, să comande ceva, să ridice comenzi? Nimic? Am fi vrut să extindem perioada de căutare. Mă gândeam că cineva atât de supărat nu scrie o recenzie după o lună de zile sau mai mult, timp în care a tot fiert.

Al doilea șoc

Vine acum patru zile. Încă o (singură) stea. Și nu este una cum o primesc și se mândresc cu ea diverse personalități. Nu. Este o nouă stea care, împreună cu celelalte două recenzii făcute, duce la o medie de nici mai mult nici mai puțin de 2,3! Cu un alt mesaj, mult mai generos decât primul:

” Nu recomand. Am avut doar experiente neplacute cu ei. Se pierd in detalii si chichite.”

Repet căutările făcute la primul eveniment. Nimic. Ne bazăm și pe cuvintele cheie ”am avut doar experiențe neplăcute cu ei”. Avem un indiciu, deci ar fi un client care a apelat de mai multe ori la noi. Săpăm mai adânc, poate vorba aia, o fi înjurat copilul, o fi spus ceva. Nu, nimeni de la noi nu poate identifica un cel mai mic indiciu că vreun client ar fi putut fi nemulțumit.

Interese sau răutate?

Am lăsat naiv câte un mesaj răspuns la aceste două recenzii. O invitație de a da mai multe detalii, să identificăm situația. Poate este ceva ce am greșit noi, să remediem situația. Răspunsuri încă n-am primit dar nici nu cred că voi primi vreodată. Nici măcar dacă prin absurd ar fi reale. Dar dacă vorbim de interese sau răutate, nu știu ce pot face.

Aș vrea dacă vreun cititor are mai multe explicații despre ceea ce s-a întâmplat. Pot fi reale sau interese sau răutate din partea cuiva? De ce? Știu că întrebarea poate fi considerată naivă, ca și cel care o pune. Ce simplu ar fi în această situație să-i faci rău cuiva. Și ce greu este să-ți refaci imaginea, mai ales dacă ai doar câteva recenzii, pentru că nici nu ai avut vreo intenție să ai mai multe.

solicitare pentru cei care au beneficiat de serviciile AME design

Acum vine solicitarea aia ciudată de care vorbeam mai sus. Adresată tuturor celor care au avut vreodată parte de vreun serviciu de printare de mari dimensiuni și mari rezoluții din partea AME design. De vreun tablou, fie el de la Salonul Fotografului Român sau cu altă ocazie. De vreun print fotografic sau de o fotografie mare printată la noi.

Dacă considerați că reputația AME design trebuie restabilită, rog să-mi dați o recenzie pe profilul de companie AME design. Evident dacă ați fost mulțumit de serviciile noastre, chiar doresc o recenzie reală, sinceră. Nu vreau să ”compensez” o minciună cu un număr mai mare de alte minciuni, de sens contrar. Sigur că ține și de probabilitatea ca acest articol să fie citit de către clienții mei, dincolo de dorința lor de a-mi acorda o recenzie. Una corectă, ca din partea celor care a beneficiat de serviciile firmei AME design. Mulțumirile mele sunt mai mult decât imense.

Consider însă că-i tare nedrept să rămân cu o astfel de recenzie, total opusă politicii firmei noastre dar și a calității serviciilor pe care le oferim, prin această tehnologie de printare de vârf.

Rog să-mi dați o recenzie pe profilul de companie AME design.

1 Comment

  • Oricare variantă e posibilă.
    E bine că ați acționat acum.

Doriți să scrieți ceva? Vă mulțumesc!

Subscribe without commenting


© 2009 - 2020 blogul lui Marcel Eremia. Conținutul site-ului este proprietatea Marcel Eremia sau AME design.
Preluarea lui fără menționarea sursei este strict interzisă și se pedepsește conform legilor.

AME design - LARGE FORMAT DIGITAL PHOTO PRINTING

VreauPrinturi.ro - magazin online de tablouri de mari dimensiuni și printuri foto

Citește articolul precedent:
Invitație la vernisaj Salonul Fotografului Român ediția a VI-a

Asociația Artă și Imagine, organizație românească non-profit, vă adresează o invitație la vernisaj Salonul Fotografului...

Oameni buni, fundamentali buni

Motto: Se spune că odată, într-o pădure, izbucnise un incendiu devastator. O pasăre Colibri tot...

Invitație de înscriere la Salonul Fotografului Român ediția a VI-a

invitație de înscriere la Salonul Fotografului Român ediția a VI-a Vă adresez o invitație de...

Închide