Un ultim apel!

2014_02_23_AME13298_articol2

Adresat celor trei categorii de participanți implicați la Salonul Fotografului Român: școlile de fotografie, cursanții și fotografii independenți. Mai întâi câteva informări comune urmând ca pentru fiecare categorie să fie date informații specifice. Rog un ultim efort de citire pentru a evita orice posibilă interpretare greșită a regulamentului. 🙂

Informații comune:

Mâine este ultima zi de trimitere a fotografiilor de către participanții la acest eveniment, pentru cei care vor trimite direct organizatorului cele maxim 2 fișiere și a borderoul de participare. Imediat în ziua următoare, voi centraliza aceste fișiere, le voi micșora și le voi trimite școlilor înscrise și de la care au provenit cursanții. Acestea vor fi juriza proprii cursanți și stabili selecția pentru expoziția printată dar și cea web. Până în data de 15 februarie inclusiv, trebuie să primesc de la aceste școli cele două selecții, grupate în două foldere numite print respectiv web și trimise prin wetransfer.com la adresa de email sfr@amedesign.ro. În cazul în care școlile vor gestiona fișierele de rezoluție mare, solicitând cursanților să le trimită lor direct aceste fișiere și nu organizatorului, rămâne valabil doar termenul de 15 februarie, termen la care și în acest caz trebuie să primesc selecția pentru expoziția printată și pentru albumul web, inclusiv fișierele de rezoluție mare.

Aveți în imaginea din articol un detaliu din aspectul tabloului ce se va găsi în expoziție. Este vorba de un tablou format 70cm x 50cm, având un aspect foarte apreciat de mulți fotografi, realizat prin înrămarea printurilor cu o ramă de aluminiu ultralight, foarte subțire, discretă, cu un design unic special realizat pentru un aspect deosebit de plăcut. Conține o agățătoare plată care permite prinderea de perete fără a lăsa vreun spațiu între perete și tablou. Prin construcție, agățătoarea culisează în profil, permițând o extrem de ușoară aliniere a tabloului. Vor exista niște margini albe variabile ca lățime, de jur împrejurul imaginii, acest mod permițând folosirea unor proporții diferite ale imaginilor dar și scrierea numelui fotografului, a titlului imaginii, precum și a școlii pe care o reprezintă. Aceste editări și aranjamente ale imaginii le va face organizatorul. Nu se admit sigle sau semnături pe imagine. Imaginile vor fi printate pe hârtie mată în tehnologie fotografică tradițională (expunere și developare chimică RA4 a unui material fotosensibil) cu o rezoluție echivalentă de 4000dpi!

 Informații specifice fiecărei categorii de participanți:

1. Școlile de fotografie:

Nu uitați să faceți selecția și pentru albumul web nu doar cele de print. Fiecare cursant poate avea cumulat la print și în albumul web maxim două fotografii. În albumul web vor fi maxim două fotografii minus numărul celor selectate pentru expoziția printată (pentru locurile gratuite). Dacă participantul nu are tablou alocat gratuit (chiar dacă participă cu unul, două sau mai multe tablouri plătite), poate participa cu maxim două imagini în albumul web. Pot fi cursanți care au una sau maxim două imagini în albumul web fără a avea vreuna la print, așa cum pot fi cursanți care au una sau maxim două imagini la print și niciuna în albumul web. Rolul albumului web este de a găzdui fotografii reprezentative, care nu vor face parte din expoziția printată dar care merită totuși o expunere publică.

Selecția pentru cele două secțiuni (expoziția printată și albumul web) o face fiecare școală pentru proprii cursanți și nu organizatorul sau reprezentatul sălii de expoziție a Parlamentului. Organizatorul și reprezentantul sălii de expoziție au doar dreptul de a respinge fotografiile care nu se încadrează în politicile de expunere din sala de expoziție.

Dacă considerați că sunt fotografii care merită să fie expuse dar numărul de tablouri alocat gratuit este mai mic, se poate suplimenta numărul de tablouri dorit dar cu plata fiecărui tablou suplimentar la valoarea de 150 de lei pe tablou. Lectorii școlilor pot participa în expoziția printată doar dacă își achită tabloul sau tablourile cu care participă, neavând dreptul de a ocupa un loc gratuit alocat de către organizator. În albumul web, nefiind vreo limitare de număr de fotografi (doar de fotografii) lectorii pot participa în mod gratuit, ca și ceilalți fotografi.

2. Fotografii care reprezintă școlile:

Nu uitați să trimiteți borderoul completat chiar dacă participați doar în expoziția printată sau doar în albumul web. Recomand să trimiteți maximul de fotografii admis, adică două, pentru că exista posibilitatea de expunere în ambele locuri, în expoziția printată și în albumul web sau dacă nu veți fi selectat în expoziția printată. Chiar dacă nu sunteți selectat de către juriul școlii pe care o parcurgeți aveți posibilitatea de a solicita un număr de tablouri dorit, cu acordul școlii, dacă doriți să reprezentați școala, achitând fiecare tablou la valoarea de 150 de lei. Dacă nu obțineți acordul școlii, aveți posibilitatea de participare, în aceleași condiții de achitare a tablourilor, fără a mai reprezenta școala, în categoria fotografilor independenți.

Fișierele trimise nu trebuie să conține semnături, sigle, rame, etc. Nu uitați să denumiți fișierele conform regulamentului (nume_prenume_titlu fotografie, de exemplu: Ionescu_Ion_fara_titlu.tif) și să verificați ca numele fișierului să corespundă cu cel notat în borderou. Fișierele vor fi trimise doar printr-un serviciu de tip wetransfer.com. Fiecare trimitere va fi confirmată prin email de către organizator, astfel încât dacă nu primiți nici o confirmare în maxim 2-3 ore, este posibil ca fișierele să nu fi ajuns la adresa sfr@amedesign.ro. Am avut situația în care cei care ne-au trimis fișierele nu au scris corect adresa și evident că nu le-am primit.

3. Fotografii independenți:

Diferențele între acești fotografi și cei care reprezintă o școală sunt:

  • cei independenți nu reprezintă vreo școală, deci nu e nevoie să fi făcut vreun curs de fotografie;
  • nu au dreptul la vreun loc liber în expoziție, toate tablourile cu care doresc să participe trebuind a fi achitate;
  • nu vor fi prezenți în secțiunea album web, însă vor fi prezenți pe internet într-un album comun cu toți fotografii participanți independenți;
  • lucrările acestora nu vor fi jurizate, rămânând însă în vigoare posibilitatea de refuz a lucrărilor dacă nu sunt conforme cu regulamentul.
  • trimiterea de fișiere și a borderoului poate fi făcut până în data de 15 februarie.

Trimiterea fișierelor și a borderoului se supun unor reguli similare ca pentru cei care reprezintă școlile de fotografie.

Ca de obicei, vă voi sta la dispoziție pentru lămuriri suplimentare având aici datele de contact. Pentru cei care poate doresc să revadă regulamentul acestei ediții, îl aveți aici.


Marcel Eremia, miercuri 11 februarie 2015, la ora 10:00

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
A trecut o primă etapă…

... din cea de a doua ediție a Salonului Fotografului Român. În acest moment avem două...

Ultima săptămână de înscrieri pentru școlile de fotografie din România!

Nu uitați de termenul de finalizare a înscrierilor școlilor la Salonul Fotografului Român (salon susținut...

SIAFR este acum la Râmnicu-Vâlcea!

SIAF este vernisat la Râmnicu Vâlcea După ce a fost expus la București, Salonul Internațional...

Închide