vineri, 24 mai 2019; 10:30 - Ştiri diverse    No Comments

Oameni buni, fundamentali buni

Motto:

Se spune că odată, într-o pădure, izbucnise un incendiu devastator. O pasăre Colibri tot aducea apă în cioc, ca să stingă focul. Toate celelalte animale, înnebunite de spaimă, fugeau care încotro, pe unde nimereau. Pasărea Colibri continua să care apă cu ciocul.

Un tigru, conștient de zădărnicia demersului, îi atrase atenția: „Ești nebună? Tu crezi că poți să stingi focul ăsta imens, cu stropul de apă pe care-l aduci tu?”

Pasărea Colibri îi răspunse: „Eu îmi fac partea mea…

(Autor necunoscut)

Oameni buni, fundamentali buni

Am cunoscut oameni buni, fundamentali buni

Am fost devastat de vizionarea filmului inserat în articol. Vi-l recomand și vouă să-l urmăriți, doar dacă sunteți puternici. Din film mi-au rămas întipărite în minte câteva cuvinte: am cunoscut oameni buni, fundamentali buni.

Da, am cunoscut și eu oameni buni, fundamentali buni. În toată perioada asta de implicare civică de strângere de semnături pentru alegerile europarlamentare. Sau în perioada de distribuit materiale de informare prin cartierul în care locuiesc, pe străzile, prin parcurile Bucureștiului. Sau prin județul Giurgiu și chiar prin Teleorman.

Duminică sunt alegător dar și delegat în secția de votare, un păzitor al votului.

Care este legătura între motto-ul articolului și titlul acestuia?

Pe 26 mai suntem chemați la vot pentru alegerile europarlamentare. Dar și pentru a răspunde la două întrebări ale unui referendum pe justiție. Destul de tardiv pentru situația în care am ajuns în societatea românească dar extrem de important ca mesaj dat.

Am decis să nu mai stau deoparte și doar să analizez ce rău ne este, ci să contribui și eu, adică să pot spune: eu îmi fac partea mea.

Prin activitatea mea din ultima perioadă, am cunoscut oameni buni, fundamentali buni. Este o confirmare a ceea ce am simțit când m-am alăturat voluntar să-i ajut pe cei din Alianța USR PLUS, cu o parte din timpul meu, din energia pe care o am, din cunoștințele dobândite până acum în viață.

În sfârșit putem alege pozitiv nu doar negativ

Am o credință fermă că nu mai suntem în situația de a vota răul cel mai mic, de care ne-am tot ferit la toate alegerile precedente ci chiar avem o ofertă electorală extrem de bună, exact ce mi-am dorit eu de la un om politic și de la un partid.

Puteți vedea o analiză a candidaților de la europarlamentare din partea Alianței USR PLUS ca să vă convingeți singur de calitatea persoanelor trimise.

Pentru cei care mă cunosc, cu certitudine știu că apreciez onestitatea, cinstea, ținuta morală și profesionalismul cuiva pe care-l aleg să mă reprezinte, fie în afara țării, fie în interiorul ei.

De ce nu pe alții?

Partidul pe care l-am susținut până la recentele alegeri (PNL), eu având o orientare liberală evidentă, m-a dezamăgit. M-a dezamăgit pentru că cei din conducere nu s-au delimitat de membrii lor care aveau sau au în continuare probleme în justiție. Pentru că la sesizările pe care le-am făcut câtorva lideri ai PNL (despre afacerile imobiliare ale Ramonei Mănescu publicate de Rise Project) au preferat să nu-mi răspundă, au băgat gunoiul sub preș. Mă așteptam la delimitări oficiale, publice pentru ca toți să vadă intransigența lor în zona corupției.

Referendum

Referendumul este clar. Scopul lui este clar. Nu este referendumul lui Iohannis, este referendumul celor care au fost în piețe ca reacție la OUG 13 și la toate modificările din justiție pe care clica de bandiți din PSD și ALDE pe care au încercat să le facă sau pe care le-au și făcut. Doar ca să scape câțiva condamnați dovediți și/sau alții care au probleme în justiție.

Uitați-vă la filmul inserat în articol și veți înțelege de ce am adăugat la final și o dedicație muzicală acestor nenorociți care trăiesc prin și pentru corupție iar sistemul medical din România este la pământ. În guvern avem un condamnat cu executare la 8 ani (în primă instanță) și care decide împreună cu alt infractor dovedit, economia țării. Uitați-vă câtă incompetență există în actualul guvern, cum li se închid porțile de la diverse instituții europene sau în fața unor lideri europeni. Este nevoie să trimitem acolo oameni care cred până în măduva oaselor că reușim doar fără hoție și doar cu persoane competente.

fake-news și alte mizerii

Cei din actuala guvernare și media care o deservește se pricep totuși de minune la ceva. La deformarea realității, la minciuni, la împrăștierea de mizerii, de știri false.

Despre Vlad Voiculescu s-a spus că făcea trafic de medicamente, de organe umane. Ce abject, ce suflet negru trebuie să ai să împrăștii astfel de aberații când omul acesta rupea din timpul lui, din banii lui ca să cumpere medicamente pe care statul nu era în stare să le aducă, deși bolnavii de cancer din România sunt tratați (pe hârtie) gratuit.

Despre Dacian Cioloș s-a aruncat știrea falsă că este securist, pentru că a făcut armata în termen la securitate. Despre alți lideri ai Alianței la fel. Că securiști, că neomarxiști, că ne vor lua proprietățile. De către cine au fost lansate și promovate aceste știri? De o televiziune a cărei patron a fost dovedit că și-a turnat rudele? De o alta a cărei patron este fugit în Serbia pentru a nu fi judecat de corupție în țară?

Se spune deja că cine nu știe cu cine să voteze, să se uite la mizerabila televiziune Antena 3, să vadă cine este cel mai criticat acolo. Sistemul corupt reacționează brutal cu cei în care vede un pericol imens. Cei mai criticați sunt liderii Alianței USR PLUS, pentru că sunt și cei mai periculoși pentru mizerabilii din sistem.

Cu cine să votez?

Votați USR PLUS la europarlamentare pentru a trimite oameni competenți în Parlamentul European. Votați USR PLUS pentru a da un semnal că cei din actuala coaliției (PSD, ALDE și UDMR) nu mai au sprijin în țară.

Votați cu DA la ambele întrebări ale referendumului, pentru a da un semnal clar că toate încercările infractorilor să scape printr-o amnistie directă sau mascată prin reducerea unor pedepse sau eliminarea unor infracțiuni, nu sunt dorite de popor. Cine nu vrea să meargă la referendum este părtaș al acestor infractori. Pentru că invalidarea lui din lipsă de cvorum va da apă la moară acestor infractori.

Sunați-i, contactați-i pe prietenii voștri, pe părinți, pe rudele mai apropiate sau mai îndepărtate să vină la vot.

Pentru ca toți oamenii buni, fundamental buni să poată spune: Eu îmi fac partea mea…

Pentru a vedea acest video, te rog acceptă Cookies-urile YouTube. Acceptându-le vei accesa conținutul YouTube, un serviciu oferit de o terță parte.

Politicile de confidențialitate YouTube

După acceptare, opțiunea va fi salvată iar pagina va fi reîmprospătată.

Pentru a vedea acest video, te rog acceptă Cookies-urile YouTube. Acceptându-le vei accesa conținutul YouTube, un serviciu oferit de o terță parte.

Politicile de confidențialitate YouTube

După acceptare, opțiunea va fi salvată iar pagina va fi reîmprospătată.

Dedicație pentru nenorociți!

Doriți să scrieți ceva? Vă mulțumesc!

Subscribe without commenting


© 2009 - 2020 blogul lui Marcel Eremia. Conținutul site-ului este proprietatea Marcel Eremia sau AME design.
Preluarea lui fără menționarea sursei este strict interzisă și se pedepsește conform legilor.

AME design - LARGE FORMAT DIGITAL PHOTO PRINTING

VreauPrinturi.ro - magazin online de tablouri de mari dimensiuni și printuri foto

Citește articolul precedent:
Invitație de înscriere la Salonul Fotografului Român ediția a VI-a

invitație de înscriere la Salonul Fotografului Român ediția a VI-a Vă adresez o invitație de...

Oameni și statui într-o singură lumină

invitație la un vernisaj deosebit Primire și citire de la Cristian Oprea, fotograf la Muzeul...

Gânduri temporare sau permanente pentru fotografi

Procrastinarea Ca mulți alții, sunt și eu o persoană care a experimentat și experimentează în...

Închide