O nouă expoziție a școlii Fotopoetica! Din Belgrad!

Școala de Poetică Fotografică din București organizează anual excursii în orașe europene care într-un fel sau altul ne atrag atenția. Am vizitat Lisabona, Sarajevo, Istanbul, iar în luna mai, anul trecut, am fost seduși de Belgrad.

Ca de fiecare dată, noi, cei ce formăm familia fotopoeților din București, cei care prin mai multe niveluri de poetică fotografică parcurse, ne-am antrenat să simțim interioritatea, delicatețea și vigoarea acestui oraș. Am găsit și îndrăgit un Belgrad senin,  plin de o  rafinată amabilitate intelectuală și cu o splendidă disponibilitate de comunicare cu alte culturi.

Am scotocit cu o curioasă drăgălășenie prin multe colțisoare belgrădene și am extras cu drag toate frumusețile oferite. Nu am găsit interdicții. Am găsit un Belgrad, deschis, calm, bucuros să se arate nouă cu toată lumina lui interioară. Sper, că în această excursie de 10 zile, noi cei 24 de fotografi, să putem să va arătăm prin cele 60 de lucrări, un portret al Belgradului atipic, neturistic, necomercial, ci mai degrabă un portret delicat despre o ființă de care tocmai ne-am îndrăgostit.

Partenerul care cu generozitate a oferit găzduirea expoziției noastre, este Biblioteca Națională din București. Mulțumiri prietenești conducerii acestei instituții, o majestuoasă protectoare a artelor vizuale.

Fundația Culturală Societatea de Concerte Bistrița susține de 13 ani încercările noastre fotopoetice, un rol fundamental în această cooperare lungă avându-l Gavril Țărmure, președintele fundației.

Nu în ultimul rând, firmele AME design și KODEX au făcut posibil ca sentimentele noastre fotografice să ajungă frumos pe perete.

Vernisajul expoziției va avea loc în 3 aprilie 2014, orele 18, la Biblioteca Națională a României, Bd. Unirii, nr. 22. Expoziția va fi deschisă până la sfârșitul lunii aprilie.

 

Francisc Mraz și Gyuri Ilinca,

coordonatorii Școlii de Poetică Fotografică din București.

 

Marcel Eremia, luni 31 martie 2014 la 10:30

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Subscribe without commenting

Citește articolul precedent:
Pași pe meleaguri pământene. Astăzi, Vietnam! (partea 1)

Motto: Vietnam este o țară, nu un război. Cu siguranță foarte mulți știu despre Vietnam...

Salonul Fotografului Român continuă la Timișoara!

Evenimentul Salonul Fotografului Român nu s-a încheiat! Continuă cu o miniediție la Timișoara, reunind fotografii...

Să ne lăudăm puțin…

De curând am primit revista Print Magazin în care am avut un interviu realizat de...

Închide