Invitație la vernisajul Salonul Fotografului Român, ediția a 2-a

afis SFR2După cum se vede și din acest afiș, vă invit la vernisajul celei de a doua ediții a Salonului Fotografului Român, vineri 6 martie, ora 18.00, la sala de expoziții Constantin Brâncuși din cadrul Palatului Parlamentului. Parcare asigurată în incinta acestei instituții. Voi crea Am creat și un eveniment pe Facebook cu toate aceste detalii.

Așa cum am procedat la finalizarea jurizării primei ediții, am analizat participarea la ediția a II-a prin prisma școlilor participante și a cursanților acestora, dar și a noii categorii introduse, o noutate în această ediție, cea a fotografilor independenți, care nu au reprezentat vreo școală.

O primă apreciere este la adresa școlilor participante. În primul rând le felicit pentru acceptarea înscrierii la acest eveniment și pentru efortul depus de a promova acest eveniment în rândul cursanților, de a se implica în gestionarea fișierelor primite de la cursanți și de jurizarea respectivă. Datorită complexității evenimentului și a scopului acestuia inedit și unic în țară (cine a mai organizat un astfel de eveniment care să reunească și să promoveze școlile de fotografie?) dar și a unei superficialități de care ar fi bine să de debarasăm, regulamentul a fost citit mai pe sărite, pe diagonala ascendentă sau descendentă, pe verticală și apoi pe orizontală, astfel încât au existat în numeroase situații mari lacune de înțelegere a etapelor și a procedurilor care trebuiau abordate, astfel încât am depus un efort imens de corectare a informațiilor înțelese în mod greșit de către unele școli, chiar și de către fotografii participanți. Astfel, unele școli au înțeles că trebuie să jurizeze doar imaginile care vor ajunge în expoziția printată nu și cea din albumul web, unii fotografi participanți au trimis borderouri separate pentru imaginea de la expoziția printată și cea din albumul web, nu au denumit corespunzător fișierele, încurcând numele cu prenumele, etc. etc. și iar etc.

Una peste alta însă, exceptând efortul suplimentar pe care l-am făcut pentru a reface pas cu pas denumirile corecte ale fișierelor, conform borderourilor, de a detalia și explica din nou anumite interpretări greșite ale regulamentului, sunt foarte mulțumit de rezultatele obținute și le consider extrem de reprezentative pentru școlile participante și în general, pentru școlile de fotografie din România, conform definiției extinse date în regulament. Pe de altă parte, sunt mulțumit și de faptul că a crescut simțitor calitatea imaginilor selectate față de prima ediție, fapt care mă bucură foarte mult, ca rezultat al creșterii responsabilității individuale și a unei seriozități mai mari la propria selecție ce a făcut-o fiecare fotograf la fotografiile cu care a participat.

Reiau lista școlilor participante, cu mențiunea că dând click pe denumirea lor se va face o trimitere către o pagină dedicată lor, așa cum mi-a fost trimisă de către reprezentanții lor, evident acolo unde am primit, dar și către o listă a fotografilor selectați să-i reprezinte, pentru expoziția printată dar și pentru albumul web. Informațiile respective vor fi actualizate pe măsură ce voi primi prezentarea respectivă. Menționez că unele școli au achiziționat un număr suplimentar de tablouri față de cele primite în mod gratuit, considerând că un număr mai mare de imagini din expoziția printată îi va reprezenta mai bine, ceea ce era firesc, dar și din faptul că aveau multe imagini foarte reușite care meritau a fi expuse. Mai mult, unele școli pun la bătaie premii concretizate în cursuri gratuite (unele sub formă de vouchere transmisibile) sau reduceri la prețul cursurilor. Detalii în pagina dedicată fiecărei școli, cu actualizarea de care vă spuneam. Voi relua într-un articol separat modalitatea de participare la aceste premii puse la bătaie de unele școli.

Ordinea școlilor este alfabetică, conform denumirii primite de la reprezentanții acestora. Școlile colorate în roșu oferă premii. Pentru a vă înscrie la aceste premii, intrați în pagina dedicată fiecărei școli (click pe numele lor) și completați formularul de înscriere.

Asociația Bucureștiul meu drag (memoria vizuală a orașului)
Avantaj Consulting – București
Avatar Studio Photography – Constanța
DALLESGO FOTOGRAFIE – București
Escamonde – Ploiești
Foto Profesional – Constanța
FOTOTUR în Maramureș cu Mihai Grigorescu
George Manolache Fotografescu – Tulcea
GMB Computers – Constanța
HighSchoolPhoto Constanța
PhotoTOUR – Mihai Moiceanu
S.P.A. Bv. Artă Fotografică
Școala de Fotografie a Casei Studenților – Timișoara
Școala de fotografie ArtImage – Cluj-Napoca
Școala de Fotografie Cristian Tzecu
Școala de Fotografie Freelancer – București
Școala de fotografie Image Art – Sibiu
Școala de Poetică Fotografică – Francisc Mraz
Școala de tehnică și artă fotografică New Age Photography
Școala Populară de Arte Mureș – Secția Foto-Imagine
Școala9 – Baia Mare
Universitatea de Artă și Design – Cluj
Workshop de fotografie In Focus – Craiova
Workshopuri cu Sorin Onișor
FOTOGRAFI INDEPENDENȚI

Marcel Eremia, miercuri 25 februarie 2015 la ora 10.00


 

6 Comments

  • Buna initiativa , felicitari!

  • @cristian: Mulțumesc!

  • Felicitari!

  • @Lucia: Mulțumesc mult!

  • Felicitari pentru organizare! Abia astept vernisajul!

  • @Simona: Mulțumesc frumos! Și eu abia-l aștept! 🙂

4 Pingbacks

  • Vernisaj | PHOTOgraphia

  • Salonul Fotografului Roman, 2015 | Alex Mazilu – Fotografiile vorbesc pretutindeni aceeasi limba

  • Salonul Fotografului Roman, Martie 2015 | Alex Mazilu – Fotografiile vorbesc pretutindeni aceeasi limba

  • Cum am cunoscut-o pe Timi – partea întâi | Ruxandra Diana

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.