Escamonde – Ploiești

Atelierul de Fotografie Escamonde Ploiești:
 
Încă de la înființarea asociației în 2005, fotografia a fost una dintre activitățile principale ale Clubului de Turism și Arte “Escamonde” Ploiești. În ultimii 7 ani, prin ateliere, expoziții și mai nou festivalul de fotografie “Secvențe”, am acumulat o experiență bogată, pe care dorim să o dezvoltăm în continuare.
Atelierul de fotografie a fost frecventat de peste două sute de persoane de-a lungul celor 12 ediții și fiecare participant și-a lăsat amprenta asupra modului de predare a acestui curs de fotografie, iar în acest moment explicarea funcțiilor aparatului foto, lecții atât de necesare începătorilor, se îmbină armonios cu detaliile tehnice avansate, de care au nevoie fotografii experimentați. În același timp, specificațiile artistice despre compoziție și folosirea luminii, capătă mai mult înțeles atunci când se dorește realizarea unei serii de fotografii. Astfel, la finalul acestui curs, veți putea obține atât imagini individuale puternice, cât și o serie de imagini bine pusă la punct.
 
Cursurile noastre încep cu informații tehnice, care vă vor ajuta în cunoașterea aparatului foto și a accesorilor necesare, dar în același timp vom discuta și despre scopul fiecăruia în ceea ce privește fotografia. Ce vă motivează și ce vă atrage la această îndeletnicire artistică.
 
Atelierul (iunie – septembrie) cuprinde 15 cursuri în care vom îmbina partea teoretică cu cea practică, 3 ture foto de una sau mai multe zile și 3 ședințe foto cu model. În toată această perioadă, fiecare participant va beneficia de sesiuni 1 vs 1 cu totorele și de o ședință foto personală în studio sau aer liber.
 
Practica profesională (septembrie – decembrie) este adresată celor care vor să cunoască mai bine substraturile fotografiei. După terminarea în comun a primei părți a atelierului, vom continua cu lucrul în camera obscură, istoria fotografiei, sfaturi pentru obținerea finanțării unor proiecte foto, cunoașterea unor fotografi consacrați, prezentarea unor posibilități de colaborare cu diferite instituții, firme și persoane din domeniu. Totodată, se va lucra mult mai intens în finalizarea unui proiect foto în conformitate cu preferințele fiecăruia.
 
Atelierul de Fotografie este ținut de Cătălin Munteanu, un fotograf pasionat de frumusețea oamenilor și a naturii. Și-a început activitatea în domeniu în 2006, colaborând cu diverse reviste din domeniul turismului, ecologiei, portretisticii și a fotografie documentare. În tot acest timp, a câștigat și a fost nominalizat în cadrul mai multor concursuri naționale și internaționale. Pentru a învăța să folosească acest mediu artistic a participat la diverse cursuri din țară, învățând să impresioneze vizual atât prin tehnică, cât și prin partea artistică a fotografiei. În anul 2012 s-a decis să urmeze prestigiosul curs de fotografie documentară din cadrul Universității din Sudul Țării Galilor, un curs cu o vechime de peste 100 de ani. Tot el este și fondatorul Festivalului de Fotografie Secvențe, festival ce în fiecare toamnă reușește să reunească mari nume de fotografi naționali și internaționali.

Escamode oferă două locuri la Atelierul de Fotografie XIII (iunie-septembrie 2015). În plus, oferim și două invitații ca fotografi expozanți la festivalul de fotografie Secvențe. Pentru a vă înscrie la aceste premii, completați formularul de mai jos, conform regulamentului. Perioada de înscriere s-a terminat în data de 6 martie, ora 13.

 

Câștigători:

 

Carmen Dumitru – un loc la Atelierul de Fotografie XIII (iunie-septembrie 2015)
Anamaria Polgar – un loc la Atelierul de Fotografie XIII (iunie-septembrie 2015)
Mirela Oprina – o invitație ca fotograf expozant la festivalul de fotografie Secvențe
Cristiana Apostol – o invitație ca fotograf expozant la festivalul de fotografie Secvențe

 


 

selecția print:

Carmen Dumitru Echilibru
Cristian Sandu Alien World
Ruxandra Stoichița-Gogu Vis de vară

 

selecția web:

Carmen Dumitru Baie de soare
Cristian Sandu Bătălie Macro
Ruxandra Stoichița-Gogu Roșu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
DALLESGO FOTOGRAFIE – București

Dalles GO este cea mai mare platformă de cursuri after work din România. Lansat în...

Avatar Studio Photography – Constanța

Deschisă în 2013, Școala de Fotografie Avatar Studio Constanța oferă cursuri de perfecționare în fotografie...

Avantaj Consulting – București

Avantaj Consulting   este Centrul de excelenta in Training IT. De peste 10 ani, principala...

Închide