Domnilor hoţi … de fotografii!

Zilele trecute, plimbându-mă liniştit pe web, aşa cam cum te plimbi pe stradă într-o după amiază liniştită, dau o căutare după o parte din titlul acestui articol şi stupoare, dau de o pagină în care fain frumos şedea o fotografie de-a mea. Nici mai mult nici mai puţin, vandalizată pentru eternitate cu numele site-ului respectiv. Aşa cum vedem scrijelite (şi dacă se poate cât mai adânc cu putinţă), pe copaci sau pereţi, de către diverşi indivizi imbecili, tot felul de „lozinci” cum ar fi binecunoscutul  „Ion + Mărie = LOVE”, ocupând primii un potenţial spaţiu de scriere pentru ca alţi imbecili să nu mai facă acelaşi lucru.

Caut o adresă de e-mail de contact pentru a-l informa pe administratorul site-ului respectiv, de numele proprietarului de fapt al fotografiei, cu dorinţa mea expresă ori de a fi postat numele meu, ca autor de drept ori să şteargă fotografia de pe site.  Adăugând şi faptul că în caz contrar mă voi adresa instituţiilor ce se ocupă de astfel de fapte mârşave.  Am găsit două adrese trimite@resursadefun.ro şi admin@resursadefun.ro la care am trimis sesizarea respectivă, aducând şi ca argument suprem faptul că am şi filmul cu cadrul în cauză (ba chiar mai multe). După vreo câteva ore, un ciumpalac care s-a recomandat drept Marius, îmi răspunde cu tupeu, întrebându-mă suav dacă nu cumva am probleme cu memoria şi nu le-am trimis chiar eu cadrul cu pricina, pentru că (şi aici urmează o logică imbatabilă, demnă de un urmaş al lui homo stupidus) ei nu aveau cum să-mi intre în casă, să-mi scaneze filmul! Auziţi ce stupizenie! Instantaneu mi-a sărit muştarul şi i-am răspuns întrebându-l doar aşa de siguranţă, ca să nu-l mai deranjez pe viitor cu astfel de chestii, dacă nu cumva i-am trimis şi vreun contract în care sa-i cedez drepturile de folosire pe viaţă şi oi fi uitat şi de asta. Bineînţeles că urmaşul speciei amintite mai sus nu mi-a mai răspuns, dar nici nu a şters fotografia mea.

De lăsat nu las treaba neterminată însă întrebarea mea este dacă ştie careva vreo scurtătură pe care s-o pun în aplicare şi prin care hoţii de la resursedefun.ro să şteargă fotografia.

Până la urmă, încep să cred că mesajul de pe placa de avertizare ar trebui aplicat şi unor astfel de hoţi…

13 Comments

 • Intrebati-l pe onor` domnul Iulian Cozma, dumnealui a avut de a face cu hoti de fotografii in general si e om bun , aspru, bun si roman.
  http://www.mountainguide.ro/.

 • Sau, contacteaza-l pe Dl. Marius si invita-l sa va intilniti cu un pretext 100% avantajos pt. el si site-ul lor. Chema-ne pe si pe noi la locul de intilnire… Radu, mandea, Ionel, Ciprian, Cosmin, mai ne stringem si mai venim… ii explicam noi…

 • deci pana la urma cine a furat de la cine?? ca n-am inteles…
  P.S. cred ca ai trimis si contract si ceva bani ca sa-ti publice poza :))

 • daca-ti e de folos o muiere scandalagioaica, batausa, nervoasa si principiala, vin si eu la intalnire! Parca e mai ok sa sara una la bataie… apoi, voi ma parati! Ce? nu se lasa cu bataie? He he he , sa credeti voi!

 • Manuela, eu zic sa-l ademenim noi, poate avem sanse mai mari decat ar avea baietii, si apoi ne conformam in functie de cum vor decurge „negocierile”… sa-mi dai si mie Marcel, nr de tel al simpaticului astuia; sunt ca raia, o va sterge de pe site numai de dragul de a-si recupera linistea, iar noi vom recupera ceea ce-ti apartine de drept…
  Ma implic si-n recuperarea aceasta, te sustin!

 • Salut Marcel,

  Cred ca treaba asta cu furatul…s-ar rezolva(sau macar diminua) daca fotografii si-ar scrie ceva pe poza(nume, copyright, orice) – daca fotograful nu scrie, de ce ar scrie altii? – altfel, credeti sau nu, exista oameni care sunt de parere ca si fotograful respectiv a luat poza din alta parte.
  Multi nu stau sa citeasca…ce si cum, despre ce e blogul…dau de o imagine din cautari…nu scrie nimic pe ea -> bun, pot sa o folosesc. E trist, dar adevarat.

 • Bun venit in gashca! Eu am citeva zeci de fotografii furate in situri d-astea… niste imbecili… pina nu facem cheta si nu aranjam sa dam un acatist sa moara unu in chinuri in direct si la o ora de maxima audienta in fata webcamului nu se va rezolva…
  Si nu pricep ce e aia proprietate intelectuala… bun, ca nu pricep nici o declinatie a cuvintului „ïntelectual” e de inteles…
  Asta e. In RO si nu numai pe net ce e al unuia e al tuturor. Obisnuiti-va cu asta…
  Io mi-am inchis situl. Macar stiu o treaba.

 • Daca te ajuta cu ceva, cere de la numerele astea 0241 554 551 sau la 0766 244 588, un numar de contact de la cei care se ocupa de Resursa de Fun. Nu spui de ce. Numerele sunt de la Fun Gift, aflat sub aceeasi tutela.

 • Mulţumesc tuturor pentru susţinere, de oricare natură ar fi fost ea! 🙂

 • Off…si iar se intampla. Din pacate in Romania nici eu nu cunosc cui anume ar trebui adus la cunostinta astfel de acte. Iti amintesti ca sptamana trecuta postasem si eu un articol asemanator pe blogul meu.

  Singurul meu noroc a fost ca a trebuit sa ma adresez administratorilor youtube – iar raspunsul acestora a fost pozitiv. Acum in locul videoclip-urilor ce contineau fotografiile furate mie si probabil inca catorva fotografi, sade urmatorul mesaj:
  „This video is no longer available due copyright claim by Daniela Iliescu”.

 • epilogul aici.

 • In general, persoanele care deschid discutii de genul asta, fura pozele. Mi s-a intamplat si mie, timp de vreo 2 ani de zile sa fiu furata de un cuplu de psihologi fotografi, si, dupa ce mi-am dat seama ce fac ei de fapt, au inceput sa ma persecuteze, vai doamne sa nu afle toata floarea cea vestita a tarii

 • @anonim: Poți fi mai clar(ă)? Eu înțeleg că dacă am deschis eu acest subiect (printr-un articol) înseamnă că eu (mi-a)m furat pozele?

  Ar fi interesant de detaliat și furtul de fotografii pe cei 2 ani de zile, să știm și noi. Măcar să ne ferim de ei!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Leapşa pe blog sau cum se mai joacă oamenii mari

Să nu credeţi că oamenii mari nu se joacă. Ba se joacă şi ei. Ca...

Vernisajul expoziţiei UP DALLES

Nu-i decât o săptămână de la acest vernisaj, însă parcă a fost ieri. Bine, ieri...

Atenţie! Se închid uşile şi … acolo rămâneţi!

Exact asta mi s-a întâmplat miercuri, după ce m-am pornit cu metroul spre Dristor 1,...

Închide