marți, 12 iunie 2012; 21:45 - Albume foto personale, Ştiri diverse    1 Comment

Despre Fotogenica 2012

Și a mai trecut o ediție. O ediție interesantă dată, de noutatea seminarului de fotografie subacvatică (mulțumiri lui Dinu Lazăr și Bogdan Botofei). Seminar care, în afară evident de al meu, 🙂 mi-a plăcut cel mai mult. Eu l-am avut pe bătrânul D3 cu o husă Ewa-marine, cu care m-am descurcat binișor. Mai ales că dl. DL a avut niște plumbi în plus care m-au ajutat mult. Mulțam și pentru asta. Pentru inserarea corpului meu în apă am avut alte două tehnici: una mai riscantă, de a scoate (aproape) tot aerul din mine pentru a coborî la fundul apei și a sta acolo iar alta de a fi ținut de cineva, de picioare, având jumătatea superioară (devenită în acest fel jumătatea inferioară!) băgată în apă. Cu o hiperventilație corectă chiar puteam sta suficient pe dedesubt. Mulțumiri speciale celor două fotomodele Andreea și Mirela.

Am fost interesat și de seminarul ținut de Cătălin Păduraru, de astrofotografie, moment în care am fotografiat luna și soarele, prin luneta lui. Nu, nu în același timp. Deși eu am stat în alt unghi față de aparat și am avut alt aparat decât ceilalți, am constatat că fotografiile au fost similare cu ale celorlați. Le pun aici ca exemplu, dar dacă le mai pune și altcineva pe blogul lui/ei, îl/o voi acuza de furt de imagine! 🙂

pentru cine nu știe, ăsta-i Soarele!

… iar asta-i Luna!

Pe ansamblu și această ediție a fost interesantă și faină ca de obicei. Însă la partea de organizare mai trebuie lucrat. În anumite momente, lumea nu știa ce să facă concret. Informarea generală pentru diverse activități a cam scârțâit, astfel încât mulți erau dezorientați atunci când urma să plecăm la masa de seară într-o altă locație și trebuia să ne descurcăm fiecare cu ce mașină o putea. A fost o harababură generală, o parte din participanți plecau cu mașina (cei care știau unde trebuie să ajungă) iar cei care nu aveau cu ce, stăteau și se uitau unii la alții. Un alt moment neplăcut a fost duminică dimineață când nu s-a respectat ora de începere a seminarului. Unii au venit la seminarul meu la ora știută din program, însă alții auziseră că s-a decalat cu o jumătate de oră pentru că, pe loc s-a găsit de cuviință să se amestece nudul cu niște mașini (care nici nu erau prevăzute în programul de pe site, la aceea oră). Au fost persoane care au dorit să participe la seminarul ținut de mine dar nu s-au mai putut întoarce din aceea locație în timp util (locația era mai îndepărtată și au plecat cu alte mașini).

Nu știu care a fost deșteptul care a asociat prima oară obiectul numit mașină cu ființa numită femeie. Luate separat, ambele sunt (foarte) ok. Dar împreună mi se pare o chestie de prost gust, forțată și care încearcă să stârnească pornirile primitive ale bărbaților. De multe ori pe la expoziții doream să văd mai de aproape câte un motor sau o mașină mai deosebită, însă chiar și dacă mă apropiam, nu puteam distinge ce mă interesa, datorită unor suprafețe mari de piele naturală (pe alocuri împănată cu petice de haine) care acoperea acel vehicul aproape în totalitate. Dom’le, dacă cineva vrea la femei să meargă la femei! Dacă cineva vrea la mașini să meargă să vadă doar mașini! Sau cumva acele femei sunt date împreună cu mașina? Pe lista de opționale? Sau sunt așa de proaste (mașinile) astfel încât au nevoie de o susținere a sexului frumos? Chiar nu înțeleg de ce se promovează această asociere…

Revenind la organizarea acestei ediții, recomand cu căldură o programare foarte strictă a evenimentelor, inclusiv a mijloacelor necesare informării corecte și a disponibilității lor pe parcurs. Un orar mare și clar tipărit cu toate evenimentele, oră de întâlnire/începere/terminare + locație ar trebui să domine în recepția hotelului. Și evident să fie respectat. Am vrut să printez și eu câteva cadre pe imprimanta pusă la dispoziția tuturor pe perioada acestui eveniment, dar deși mai era o oră până la începerea mesei de seară, nu a mai fost nimeni disponibil acolo. Probabil că dacă îngroșam obrazul se rezolva cumva, dar dacă vezi o anumită stare a lucrurilor nu-ți mai vine să insiști. Nici anunțarea câștigătorilor concursului de fotografie nu a mai avut loc din nu știu ce motive. Sau a avut loc în câteva minute și nu am știut de el. E păcat ca un astfel de eveniment la care participi cu foarte mare drag, să fie umbrit de astfel de distorsionări de organizare. Sper ca următorul eveniment să fie mai bine conceput!

Pentru cei care vor să vadă mai multe fotografii realizate de mine îi invit aici sau pe Facebook.

Marcel Eremia, marți 12 iunie 2012 la 21:30

1 Comment

  • cred ca daca vrei sa progresezi in fotografie asemenea evenimente te ajuta foarte mult

Doriți să scrieți ceva? Vă mulțumesc!

Subscribe without commenting


© 2009 - 2019 blogul lui Marcel Eremia. Conținutul site-ului este proprietatea Marcel Eremia sau AME design.
Preluarea lui fără menționarea sursei este strict interzisă și se pedepsește conform legilor.

AME design - LARGE FORMAT DIGITAL PHOTO PRINTING

VreauPrinturi.ro - magazin online de tablouri de mari dimensiuni și printuri foto

Citește articolul precedent:
Eu cu cine votez?

O întrebare des pusă înaintea alegerilor de după '89. Că înainte se știa bine... :)...

Am luat amendă! Două bucăți!

Bine, nu de la băutură, ar fi chiar culmea la ce cantități de alcool anuale...

Atenție, se lucrează!

Azi noapte am înfruntat (din nou) tehnologia! Tot pe cobaiul meu numit de producător Samsung...

Închide