Super ofertă! 2 expoziții de fotografie într-o zi!

Primul eveniment:

.
.
Institutul de Memorie Culturală – CIMEC ( www.cimec.ro) și Muzeul Național al Țăranului Român vă invită miercuri, 12 ianuarie 2011, la ora 17:00, la Sala Foaier, la vernisajul expoziției de fotografie Biserici cu pictură murală exterioară din Oltenia (sec. XVIII-XIX) .
Pictură murală exterioară a bisericilor din Oltenia reprezintă un fenomen artistic unic în arta postbizantină târzie. Numărul redus de lăcașuri de cult oltenești cu pictură murală, conservate, le-a transformat în adevărate repere arhitectonico–iconografice.
Expoziția prezintă și o serie de repere culturale și aspecte din viața cotidiană din Oltenia. Mai multe detalii pe: .
Expoziția va putea fi vizitată la Sala Foaier, până pe 30 ianuarie, de marți până duminică, între orele 9:00 și 17:00.
Persoane de contact:
Muzeului Național al Țăranului Român
Iuliana Bălan, 021 317 96 60, info@muzeultaranuluiroman.ro
Institutul de Memorie Culturală – CIMEC
Aurelia Duțu, 021 317 90 72, 074 90 80 478/072 45 70 451, aurelia@cimec.ro
.
——————————————————————————————————————————

Al doilea eveniment:

.

Organizat sub patronajul Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România, primul Salon al Artiştilor Fotografi din Bucureşti va fi vernisat miercuri, 12 ianuarie 2011, ora 18, în holul oficial al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, blv. Octavian Goga nr 2, sector 3, Bucureşti.

Această primă ediţie se înscrie în suita manifestărilor artistice ce au loc între 11 ianuarie si 11 februarie în cadrul festivalului “Luna Fotografiei din România” în mai multe oraşe din România şi reuneşte 21 de artişti fotografi bucureşteni. Inedit este faptul că pe simezele salonului expun deopotrivă artişti amatori alături de fotoreporteri cu recunoaştere internaţională sau seniori pentru care fotografia este doar o pasiune de o viaţă ălaturi de tineri care au transformat pasiunea într-o profesie aducătoare de mari satisfacţii.

Din această unitate fermecătoare în diversitatea ei a rezultat un salon amplu şi incitant unde pot fi admirate toate genurile artei fotografice, de la nud la peisaj, de la fotografia de reportaj la cea experimentală sau de la imaginea documentară la cea din perspectivă aeriană. Ca fapt divers, în Salon vor fi expuse fotografii realizate între anii 1951 şi 2010.

Salonul Artiştilor Fotografi din Bucureşti reprezintă, înainte de toate, o premieră în viaţa artistică a oraşului deoarece, deşi pare greu de crezut, în Capitala României nu a existat până acum dorinţa şi voinţa de a oferi artiştilor bucureşteni un salon numai a lor unde să-şi definească talentul, originalitatea şi forţa ideilor novatoare.

Tot o premieră o reprezintă decizia conducerii AAFR de a omagia în fiecare an cîte un artist fotograf consacrat care, de-a lungul vieţii sale a îmbogăţit patrimoniul artei fotografice româneşti. Astfel, la această primă ediţie a Salonului bucureştean, admiraţia noastră se îndreaptă spre domnul Daniel Badescu AFIAP cel ce în anul 1954 a devenit cel mai tânăr membru AAF.

Vernisarea Salonului Artiştilor Fotografi din Bucureşti va avea loc în prezenţa preşedintelui AAFR, dl. Stefan Toth A FIAP.

Eugen Negrea

Directorul Salonului Artiştilor Fotografi din Bucureşti

Secretar general al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România

——————————————————————————————————————————

.

Marcel Eremia, vineri 7 ianuarie 2011 la 19:31

2 Comments

  • Multumim!!!!

  • multumesc … sper sa ajung la al doilea

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.