Ce înseamnă să cunoști oameni deosebiți!

doi oameni deosebiți

Vineri am participat la un eveniment care a reunit oameni deosebiți din lumea online, cu ajutorul cărora participanții au ascultat poveștile dar și învățăturile altor oameni deosebiți, care au făcut pentru lumea care ne înconjoară mult mai mult chiar decât ne închipuim că se poate angaja un om obișnuit, cu atât mai mult decât o realizăm în mod real. Păi cum ați descrie, de exemplu, acțiunea lui Andrei Roșu de a alerga până acum (are mai puțin de 40 de ani, iar activitatea sportivă efectivă a început-o acum cinci ani) a celor peste 15.000 de km, fiind unul dintre puținii oameni care au reușit să termine Enduroman Arch 2 Arc! (alergare 140 de km, traversarea Canalului Mânecii și dacă nu a fost de ajuns, încă 290 de km pe bicicletă)? Sau ce ziceți despre altcineva, în situația în care vă rupeți 11 minute din timpul liber pentru a urmări ceea ce-și propune să facă Florin Georgescu, un nevăzător care deja a umblat 2.000 de km pe o bicicletă tandem? Propuneri care fac pielea ”măciucă de găină”, vorba ”chinezului”, unul dintre prezentatorii de la eveniment, chiar și pentru cineva care nu suferă de această deficiență.

oameni deosebiți

Pentru a vedea acest video, te rog acceptă Cookies-urile YouTube. Acceptându-le vei accesa conținutul YouTube, un serviciu oferit de o terță parte.

Politicile de confidențialitate YouTube

După acceptare, opțiunea va fi salvată iar pagina va fi reîmprospătată.

În toate aceste serii de prezentări, adevărate comori de discursuri real motivaționale, am remarcat de departe discursul lui Cabral, renumitul ”negru din Berceni” dar un român mai român decât mulți alți conaționali. Printre altele ne-a vorbit despre conceptul de egoism și care se regăsește la absolut la toți oamenii, diferențiindu-se prin ”lumea” în care este cuprins egoismul fiecăruia. Oamenii se manifestă astfel pe o scală extrem de largă, de la a avea grijă doar de propria persoană (Cabral a fost mai sugestiv, reducând ”persoana” doar la acea parte a corpului pe care o folosim când stăm pe scaun) sau mărind treptat spațiul în care se manifestă egoismul cu care suntem înzestrați: familie, oraș, țară, continent, planetă, galaxie, etc (ultimele ”spații” sunt adăgate de mine pentru a transmite mai bine ce a dorit și Cabral să zică. Citind câteva articole de pe blogul lui Cabral am fost determinat să inserez și acest blog în cititorul meu RSS de care v-am vorbit în articolul precendent.

Una peste alta a fost un eveniment pe care l-am apreciat foarte mult, în special de calitatea faptelor vorbitorilor. Nu au vorbit din teorie ci din faptele și proiectele pe care le-au făcut deja, nu degeaba conferința respectivă s-a numit ”The game changers”. Și nu degeaba unul dintre vorbitori a reamintit în acest context un citat cunoscut, cum că ”cel mai ușor să prezici viitorul este atunci când îl creezi chiar tu!”

Felicitări organizatorilor, celor doi moderatori din prima parte (Cristian Manafu și Cristian China-Birta)  dar și celor care au contribuit la existența acestui eveniment, toți fiind niște oameni deosebiți în adevăratul sens al cuvintelor.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Informații peste informații!

Că Internetul este plin de informații peste informații nici nu mai trebuie menționat. Nici că...

Un Paris altfel!

De ce un Paris altfel? Altfel decât ce? În general, Franța și Parisul în special,...

„Ziua Fotografiei de stradă” ediția a IV-a 2015

Vă invit să participați la un eveniment deosebit, care promovează fotografia de stradă în România....

Închide