Lista de fotografi români

Iată că revin la această listă, odată cu încercările modeste ale primăverii de a-și face simțită prezența și cu această ocazie să ne mobilizăm în ceea ce se numește ”curățenia de primăvară”. Deși asta-mi sună ca mobilizarea aia de demult cu ”e sâmbătă, adică e zi de baie!”, de parcă în altă zi a săptămânii era interzis corpului să se atingă de apă și săpun!

Dorința mea cu această listă a fost cea de a oferi conținut de calitate (fotografii, cugetări/eseuri/împărtășiri de experiențe proprii/texte ce merită citite, noutăți din domeniul foto, teste de aparate, etc) tuturor celor care doresc să caute să învețe din experiența altora.

Am constatat însă că foarte mulți din listă nu și-au mai actualizat blogul, unii chiar de de ani de zile sau site-ul nu mai era funcțional de cine știe când. Am un modul pe platforma worpress care mă înștiințează că un site anume este căzut și numai eu știu pe câți am anunțat că au probleme cu site-ul și să și-l rezolve altfel sunt penalizat de Google pentru ofer link-uri nefuncționale.

N-am condiționat niciodată existența link-urilor care duc către site-urilor fotografilor de inserarea blogului meu în lista lor de bloguri sau de susținerea măcar printr-un like și/sau o recenzie pe pagina de Facebook a firmei AME design, cea care mă susține în atâtea activități fotografice și fără de care nu aș putea să aduc vreun beneficiu fotografiei din România. Dar evident că apreciez suplimentar pe cei care ne susțin, măcar în formele prezentate mai sus. 🙂

Așadar, pentru ușrința schimbării am dezactivate vechea listă cu totul și am creat una nouă, pe care am început să o completez, încet, încet, după ce verific site-urile respective. De aceea rog pe cei care doresc să se (re)înscrie pe lista fotografilor români să acceseze pagina respectivă și să completeze acel formular de înscriere sau dimpotrivă, de ștergere a vreunui site care nu s-ar mai dori a fi prezent pe listă.  Rog să mă scuze cei care nu se mai regăsesc în această nouă listă, să nu o ia în modul personal, n-am nimic cu ei, a fost o variantă mult mai ușoară pentru mine de a reverifica site-urile înscrise până acum (peste vreo 300 de site-uri) prin dezactivarea vechii liste față de varianta în care aș fi luat la rând fiecare site. Toți se pot regăsi pe lista nouă prin completarea și trimiterea formularului în cauză. Nu neg însă că în acest fel văd și eu cine-mi (mai) citește blogul, 🙂 cine mi-a înscris blogul pe propria-i listă din blogul personal 🙂 și cine apreciază efortul făcut de mine printr-o apreciere a paginii firmei pe Facebook și/sau a scris o recenzie pe aceeași pagină! 🙂

Cu astea zise/scrise, aveți aici pagina cu formularul de înscriere. Nu vă ia nici un minut să-l completați! 🙂


Marcel Eremia, miercuri 11 martie 2015, la ora 10.00

2 Comments

  • Ar fi o onoare să mă regăsesc pe listă sau, dimpotrivă, m-as ambiționa să fiu mai convingător… 🙂

    Oricum ar fi, mă bucură efortul dvs. de a menține actuală aceată listă.

    Cu mare drag,
    Iulian

  • @Iulian Arion: Mulțumesc pentru aprecierile făcute și… aștept înscrierea! 🙂

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
S-a tras linia și la ediția a II-a

A trecut și vernisajul și cu el greul organizării evenimentului Salonul Fotografului Român, ediția a...

La Salonul Fotografului Român este rândul premiilor!

Mai întâi reamintesc data vernisajului: vineri, 6 martie, ora 18.00. Vă aștept cu mic cu...

Invitație la vernisajul Salonul Fotografului Român, ediția a 2-a

După cum se vede și din acest afiș, vă invit la vernisajul celei de a...

Închide