Iar sunt fericit!

Am găsit! Am rezolvat problema!!!

Este adevărat, cu chiu cu vai, cu dezmăţ maxim în birou, cu disecţii de calculatoare, cu 100% transpiraţie şi 0% inspiraţie, până am găsit o placă de bază cu controler nVidia care a recunoscut cele 4 harddisk-uri legate în RAID. Gata! Am recuperat toate datele şi cu ocazia asta m-am lecuit şi de RAID. Fug de el ca un gândac de spray-ul cu acelaşi nume. Am scos hdd-urile din matrice şi le folosesc acum ca unităţi separate. Am mai micşorat viteza dar măcar am scăpat de o grijă, ceea ce vă urez şi vouă, tuturor!

10 Comments

 • SSD e soluția pentru viteză; 90% din performanță ar fi de la discul cu aplicații și fișiere swap. Iar RAID-1 (oglindă) cam singura soluție de stocare en-gross pentru acasă; RAID-0 (viteză) numai pentru chestii temporare, fără valoare.
  În mediu controlat, cu hardware de back-up (controller RAID sau placă de bază luate în cel puțin două exemplare) merge și variație pe tema RAID5, teoretic mai tolerant la erori dar practic dependent de controller.
  Recent am pus toată arhiva pe un HDD, iar hard-ul în sertar. Mai sigur de atât ar fi numai să-l dau în păstrare pe la vreun prieten, în caz de *orice* s-ar întâmpla prin casă.
  Succes și… așteptăm imagini din arhivă; totdeauna rămâne ceva nedescoperit!

 • @Barbu: Am pus un SSD de 64 GB la partiţia sistem şi la altul de 128GB la scratch-ul Photoshop-ului. Pe RAID nu erau arhivate imaginile ci „doar” stăteau „temporar” până a le veni rândul să fie prelucrate şi apoi arhivate pe hdd-uri externe pe eSata.

  Mulţam de vizită şi mai ales de răbdare până mai scot ceva de la …. arhivă! 🙂
  Zilele astea bag ceva de la Sulaina Cenăl…

 • Stiu ce ai simtit cind ti-ai vazut imaginile in siguranta…
  Acum asteptam Sulaina Cenal

 • O chestie deseori uitata este un bun UPS, nu d-astea ieftine cu releu, ci unul cu ciclu complet ( alternativ – redresare- baterie – redresare – consumator)
  Apoi incalzirea e o problema. Fara ventilatoare si monitorizarea temperaturii se nasc multe tragedii.
  Un HD in sertar, fara ventilator dedicat, iar poate da nastere la tragedii.
  Viata unui HD la 60 de grade e de 10 ori mai mica decit la 50 de grade.
  Exista tot felul de programele de monitorizare si pentru asta.
  Am incercat si eu cu SSD – dar un Western Digital VelociRaptor de 300 Gb costa 9 meleoane si imi merge cam la fel ca un, la acelasi pret, HDD Intel SSD 80GB X25-M – cel putin pe sistemul meu. Deocamdata viteza secventiala de scriere e mai mare la HD clasice rapide de genul raptoarelor.
  Si atunci am luat 2 SSD si le-am pus in Raid 0… durere… e incredibil ce repede merge. Cam asta ar fi un sistem grozav, cu 3 perechi de SSD in raid0 ( o pereche sistem, una cache Windows si alta cache PS) si multe HD green power pentru arhive.

 • Phii! Ce bine! Tot vorbeam cu Dorin cum si de unde sa facem rost de placa buclucasa. 😀

 • @Catalin: Şi eu ştiu cum te simţi când vrei să te apuci să îţi faci ordine în arhive aşa cum te-ai apucat tu de curând! Parcă-ţi vine mai bine să tai lemne cu lama! 🙂

  @DL: Aveţi dreptate cu UPS, că degeaba ai sistemul ăl mai rapid dacă-ţi pică tensiunea când ţi-e lumea mai dragă şi ai pierdut gratis orele de lucru.. Iar cu RAID-u’, nu ştiu ce să zic, ştiu că este mai performant, dar trebuie să mă mai liniştesc un pic. Sunt prea proaspete amintirile. 🙂

  @oana b: Ce spui tu acum îmi aduce aminte de situaţia aia cu un băiat care dorea să-şi scurteze cu o palmă pantalonii şi merge pe rând cu această rugăminte la sora, mama şi bunica lui. Rând pe rând toate l-au refuzat că aveau treabă, dar mai târziu, din milă, fiecare s-a dus pe ascuns şi a mai scurtat câte un pic din pantaloni, aşa cu o palmă cât îi rugase pruncu’. A doua zi s-a trezit săracul cu nişte pantaloni scurţi de tot, mult sub necesităţi şi dorinţe. Dacă mă trezeam şi eu cu vreun cârd de prieteni la uşa, fiecare cu câte o placă în mână! 🙂

  Mulţam mult pentru intenţie!

 • neniculeeee… e horor ce vad la tine in birou….:)))

 • Bafta ta ca n-am gasit! Ce te faceai daca veneam? Ramaneai in pantaloni scurti de-acuma, si nu-i inca vara …

 • 🙂 ce poveste frumoasa, rasai de fu gata sa lesin, bine ca nu lesinai, ca veni ocazia urmatoare…ma uitai luuuung la fotografie si ma frecai la ochi pana ii afundai in orbite, vaaaaaaaaaaaaai pentru cateva clipe crezui ca e fotografiata camera mea, daca nu ar avea inauntru atatea chestii baietesti, parol de nu va intrec la dezordine.Si nu lesinai ca ma tinui tare de niste chestii femeiesti, pe care daca le scapi pe jos se gaseste unu hatru sa te intrebe ,, de ce rujezi, pudrezi si rimelezi podeaua in acelasi timp ?„

 • @bogudan: Asta-i o poză după ce am făcut curăţenie…

  @oana b: Uff, prin ce-am trecut….

  @DD: să înţeleg că şi Dvs. aţi avut probleme cu placa de bază a rimelului şi n-aţi găsit un controler de ruj ca să vă recunoască pudra, nu? 🙂

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Subscribe without commenting

Citește articolul precedent:
O nouă invitaţie la vernisaj…

Am primit de la Amalia Alexandru o invitaţie cu specificarea că pot invita pe cine...

(In)dependenţa omului modern

Până nu demult, mai exact până duminica trecută, am crezut că omul modern este dependent,...

Invitaţie expoziţie Dan Dinescu

Îmi face o deosebită plăcere să vă invit la vernisajul expoziţiei "Ieudul de ieri către...

Închide